Tuomari NurmionbändiDumari ja Spugetjulkaisee neljännen albuminsa nimeltäänUsvaa putkeen1.2. Levyllä kuullaan uusia rouheampia sovituksia Nurmion tekemistä tutuista klassikkokappaleista.

”Dumari ja Spuget on pitkäaikaisin kokoonpano koko musiikkiurani aikana. Bändi on julkaissut aiemmin albumitDumari ja Spuget(kultalevy 2013),Bailaa(2014) jaDumarillumarei(2017). Uusi albumiUsvaa putkeenon näistä kaikkein suoraviivaisin rock-vetoinen kokonaisuus klassisella neljän miehen kitarabändillä. Soitosta kuulee armotta sen, että biisejä on ’jauhettu sisään’ keikoilla. Boogie-vaihde on nyt tapissa!”toteaaHande.

Nurmion ensimmäisestä albumijulkaisustaKohdusta hautaantulee tänä vuonna kuluneeksi 40 vuotta. Artistilla itsellään ei ole erityistä halua puhua taiteilijajuhlavuodesta, mutta neljä vuosikymmentä, 25 studioalbumia, arvostus biisintekijänä ja artistina sekä useita palkintoja ja tunnustuksia kerännyt Nurmio on tehnyt ainutlaatuisen uran suomirockin saralla.

”Tärkein asia voi joskus päästä unohtumaan kaiken säätämisen ja kelaamisen takia. Sen takia tää levy oli ihan pakko tehdä. Rock on katujen ja kellarien musaa. Huutoa ja hakkausta. Perusarvot kunniaan!”Hande jatkaa.

 Dumari ja Spuget keikkailevat albumin julkaisun myötä seuraavasti:

22.02. Tampere, Klubi

23.02. Jyväskylä, Lutakko

01.03. Joensuu, Kerubi

02.03. Kuopio, Henry’s

23.03. Helsinki, Nosturi

29.03. Turku, Teatro / Logomo