TUOMARI NURMIO JA FOLK LIISA PERUSTIVAT  DUON

– Ihmemaassa -albumi julkaistaan 1.1.2016

– Single Rakkauden voima ilmestyy perjantaina 11.12.

”Me nimitetään tätä keittiömusiikiksi tai urbaaniksi sähköfolkiksi”

-Tuomari Nurmio

Uuden duokokoonpanon muodostavat Tuomari Nurmio ja Folk Liisa (Liisa Eskola) julkaisevat tiettävästi vuoden 2016 ensimmäisen kotimaisen albumin. Ihmemaassa-nimeä kantava levy julkaistaan ilotulitusten saattelemana keskiyöllä 1.1.2016.  CD-formaatissa levy on saatavilla 8.1. lähtien. 

Nurmio itse  kutsuu uutta kokoonpanoaan ”autenttiseksi duoksi”.

 

”Tällä tarkoitan sitä, että kokoonpanossa on kaksi soittajaa, jotka soittavat ja laulavat kaiken itse ja yhdellä kertaa paikan päällä. Duon käsitettä käytetään joskus harhaanjohtavasti vaikka levyllä soittaa bändi ja keikoilla käytetään rumpukoneita, sekvensserejä ja valmistaustoja.  Tämä levy on äänitetty luomumetodilla kaverin pikkustudiossa. Se on samanlaista soittoa kuin himassa tai keikoillakin”, Nurmio kertoo.

Rakkauslaulut ovat jostain syystä jääneet Nurmion tuotannossa vähemmälle huomiolle, mutta nyt oli aika nostaa erityisesti  niitä esille. Levylle valikoidut biisit toimivat hyvin folktyylillä esitettyinä ja ovat lähellä sitä intiimiä ja alkuperäistä vaihetta, missä laulut ovat ennenkuin niitä aletaan sovittaa bändille.

”Näitä rakkauslauluja on tullut kirjoitettua yli 30 vuoden ajan, mutta uusimmat näistä ovat aikalailla suoraan meidän omasta elämästä. Jos ei tämä ole teemalevy, niin mikä sitten on?”

Levyn ensimmäisenä singlenä  julkaistaan alunperin Käytettyä rakkautta (1986) -albumilta löytyvä  Rakkauden voima  -kappale. Single ilmestyy perjantaina 11.joulukuuta.

Kotisivu: www.tuomarinurmio.fi

Facebook: https://www.facebook.com/Tuomari-Nurmio-248007190492/?fref=ts

Kuvia: http://www.sonymusic.fi/pressi/kotimaiset-artistit/tuomari-nurmio-folk-liisa/

image0012