Helsingin Sanomien vappuaattona järjestämä Slangivisa keräsi peräti 112 000 osallistujaa!

30 onnekasta pääsi todistamaan bändin uuden ”Bailaa!”-albumin erikoiskeikkaa Sanomien uutisstudiolle maanantaina 12. toukokuuta

Orkesterille luovutettiin myös kultalevyt edellisestä ”Dumari ja Spuget”-albumista

ratas_0214Vappuaattona hs.fi-sivulla julkaistu slangitesti kiinnosti lukijoita: kaikkiaan osallistujia oli yli 112 000! Heistä viitisentoistatuhatta lähetti yhteystietonsa, joiden joukosta arvottiin kolmekymmentä onnellista maanantai-iltana 12. toukokuuta pidettyyn yksityiskonserttiin. Katso keikka linkistä http://www.hs.fi/kulttuuri/Tuomari+Nurmio+esiintyi+HS-slangitestin+voittajille/a1399864281092

Tuomari  Nurmion johtama Dumari ja Spuget julkaisi uuden ”Bailaa!” CD/DVD:n perjantaina 25. huhtikuuta. Levy debytoi komeasti Suomen virallisen listan sijalla seitsemän. Albumi sisältää 13 aiemmin julkaistua Nurmio-biisiä uusina, sikamaisella tanssisvengillä vedettyinä, spugeversioina.

Mukana on varjoon tai puolitiehen aikonaan jääneitä helmiä, joihin on nyt puhallettu uusi elämä. Blosarit ovat nousseet vahvasti esiin, ja puhkuvat nyt joka raidalla. Biisit ovat keikkasetistä poimittuja menopaloja. CD:n biisit soitettu samoilla höyryillä Helsingin E-studiossa livenä, ja DVD:llä on osittain samoista ralleista Tavastialla soitettuja  keikkaversioita”, kertoo Tuomari Nurmio.

Spugeissa vaikuttavat Dumarin lisäksi Make Hillilä rummut, Mitja Tuurala kontrabasso ja Miikka Paatelainen kitara. Blosarit ovat yhtä kuin Juho Viljanen: pasuuna ja tuuba, Janne Toivonen trumpetti ja Antti Hynninen saksofonit.
Dumari ja Spuget-yhtyeen viime vuonna julkaistu ja loistavat arviot saanut samanniminen menestysalbumi on myynyt kultaa. Levy debytoi Suomen virallisen albumilistan sijalla kolme ja  oli listalla yhteensä 23 viikkoa. Levy on Nurmion mittavan artistiuran kolmas kultalevy. Ensimmäinen oli vuonna 1979 julkaistu debyyttialbumi ”Kohdusta hautaan” (kultaa 1981) ja toinen ”Käytettyä rakkautta”, vuodelta 1986 (kultaa 1988).

Tulevat keikat (lisäyksiä tulossa)
09.07 Jyväskylä, Jyväskylän kesä
10.07 Oulu, Rotuaari Piknik
11.07 Joensuu, Ilovaarirock
17.07 Pori, Pori Jazz

Tuomari Nurmio on paitsi suomalaisen rockmusiikin keskeisimpiä biisintekijöitä ja vaikuttajia, ja myös eräs uudistumiskykyisimmistä esiintyjistä. Vuonna 1979 alkaneen uransa aikana Tuomari Nurmio on julkaissut 20  studioalbumia. Kriitikoiden klassikkoluokkaan nostamien julkaisujen, juhlittujen konserttien ja tunnustusten lista on pitkä – mainittakoon tässä Nurmiolle ainoana rockmuusikkona myönnetty Eino Leinon kirjallisuuspalkinto. Dumarin hahmo on paradoksien täyttämä: korkeakirjallinen kapakkasoittaja, perfektionisti ja boheemi, lakimieheksi opiskellut katupoika Sörkasta, stadin slangin taitaja, joka on kotonaan myös vaikkapa Pohjanmaan puukkojunkkareiden mytologiassa.
www.tuomarinurmio.fi
http://www.facebook.com/#!/pages/Tuomari-Nurmio

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:
Kari Holmgren / Sony Music
kari.holmgren@sonymusic.com
040 5306634

Keikat:
Kari Pössi / Piikkikasvi Agency Oy
possi@piikkikasvi.fi
050 5641 950